Zamieszczone przez krzy
Wymiana rozrządu w Octavi 1,9 TDI 110PS
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez cocoNo to teraz dostałem
Jeżdżę na Castrolu 0W30 long life formula.
Serdeczne dzięki za rady i wskazówki, ale chyba wymienię ten olej
on jest prawie jak woda a wspolczynnik lepkosci 30 jest dobry dla temperatur ponizej -15 stopni......1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
Komentarz
-
-
bez przesady - na 0W30 formula slx w AFN zrobiłem ponad 120 kkm i silniczek za ch....e nie chciał dac się załatwić :diabelski_usmiech
dodam tylko że olej ten został zalany przy stanie licznika 120 kkm :szeroki_usmiech
a silnik po 250 kkm w ASO Szymczyka pokazywano klientom nowych Seatów jako wzór :lol:With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
coco
Moim zdaniem olej nie jest taki zły skoro leją go za Odrą, a onui "badziewia" nie używają :diabelski_usmiech
Zastanawiam się nad przejściem na Mobil1 5W50 Rally Formula, przemawia za tym opinia Kolegów na forum no i cena oczywiście
Komentarz
-
Bogumił
Zamieszczone przez cocoMoim zdaniem olej nie jest taki zły skoro leją go za Odrą, a onui "badziewia" nie używają :diabelski_usmiech
Zastanawiam się nad przejściem na Mobil1 5W50 Rally Formula, przemawia za tym opinia Kolegów na forum no i cena oczywiście
Ale wracając do tematu rozrządu. Napewno jest to newralgiczny punkt silnika spalinowego. Jednak zachowanie stosownych procedur i doświadczenie mechaników dają gwarancję na bezkolizyjny przebieg. Napewno stosowanie się do zasady 60 tyś i wymiana nikomu nie zaszkodziła, ale zastosowanie paska o wydłużonej żywotności niczemu nie grozi (zaznaczam, przy zachowaniu wszelkich rygorów technicznych) Przy każdorazowej wymianie paska, oglądamy go skrupulatnie w celu zebrania informacji jak się zachowuje po długim okresie pracy. Z reguły nie dzieje się nic złego i nie ma co wpadać w panikę.
Pozdrawiam
Komentarz
-
coco
Witam Pana Bogumiła,
Czy może Pan napisać ile kosztuje u Pana wymiana tozrządu w Octavi 1.9TDI 110PS.
Proszę o info na e-mail.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Zamieszczone przez cocoWitam Pana Bogumiła,
Czy może Pan napisać ile kosztuje u Pana wymiana tozrządu w Octavi 1.9TDI 110PS.
Proszę o info na e-mail.
Pozdrawiam
Wczoraj sie okazalo jak jedna zaje...ta firma, ktora wykupuje cale strony reklamowe w magazynach motoryzacyjnych wymienila mi rozrzad. :evil:
Do tej pory sie litowalem nad ich dzialalnoscia pod maska mojego samochodu, ale chyba miarka sie przebrala i od dzis bede lecial po nazwiskach. :lol:TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSIle by nie kosztowala - jedz do czlowieka.
Wczoraj sie okazalo jak jedna zaje...ta firma, ktora wykupuje cale strony reklamowe w magazynach motoryzacyjnych wymienila mi rozrzad. :evil:
Do tej pory sie litowalem nad ich dzialalnoscia pod maska mojego samochodu, ale chyba miarka sie przebrala i od dzis bede lecial po nazwiskach. :lol:Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9...i kto , w końcu mamy taki topic... :wink:
a warto będzie wiedzieć co omijać z daleka :evil:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Jesli chodzi o moje problemy (ktore wczoraj sie wreszcie oficjalnie skonczyly) - to nie moge ich wszystkich przypisac Vtechowi - to mogl byc zwykly, nieszczesliwy zbieg okolicznosci. Wszystko bylo w sferze domyslow i tego co mowily mi nieoficjalnie osoby trzecie.
Poza tym zwrocono mi pieniadze za nieudana modyfikacje - wiec ten temat jest dla mnie niejasny, ale jednak zamkniety.
Od wczoraj mam jednak dowod na to, ze ta "firma" nie jest merytorycznie i technicznie w zaden sposob przygotowana, zeby robic jakiekolwiek modyfikacje mechaniczne i naprawy (bo to tez robia) w samochodach - przynajmniej w TDI. Choc w benzyniakach jest podobno tak samo.
Nie sa w stanie wymienic rozrzadu bez uzycia gwaltu.
Wiec od wczoraj, wreszcie z czystym sumieniem (jak napisalem w podpisie) nie polecam nikomu tej firmy.
Nie polecam co nie znaczy przestrzegam - kazdy ma swoj rozum.
W kazdym razie ja mam juz dosc dobrze wyrobione zdanie o Vtechu i nie skorzystam z ich uslug. Tam cala para idzie w gwizdek - w ladna siedzibe, kanapy, szyby, marketing, dobor slow, itp. Od roboty nie ma tam ludzi niestety.
Tyle ode mnie - jesli ktos (obojetnie czy zwiazany z ta firma czy nie) bedzie mial zal o to co napisalem - to niech ma.
Ja tez mam zal - a najwiekszy zal ma moj portfel.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Octavia 2003, 1.9TDI 90KM ALH
Szykuję się na zmianę rozrządu, bardzo mi zależy na tym żeby odbyło się to w przystępnej cenie. Robię około 20tyś rocznie, głównie po mieście. Gubię się trochę w ofercie więc proszę o pomoc.
1. Czy taki zastaw mógłby być? Jest dość niedrogi, pasek CONTITECH ( CT946 ) LUB BOSCH
2. Jeżeli nie to proszę Was bardzo o podpowiedź w co warto zainwestować w przystępnej cenie, najlepiej linkiem na allegro.
3. Nie znam raczej dobrych mechaników więc może poleci mi ktoś jakiś serwis w Poznaniu który nie zedrze ze mnie. Tak to będę zmuszony do moich Panów Heniów.Octavia 1 Combi 1.9TDI ALH Classic 2003r
+ wtryski ASV + wirus = 122KM / 312Nm
Komentarz
-
Komentarz