Wymiana rozrządu w Octavi 1,9 TDI 110PS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez krzy
    ciekawe rzeczy niektórzy mają QG3- bardzo ciekawe, inna ciekawostka to to, że jest gwarancja na rozrząd na 120kkm (bardzo ciekawa interpretacja), inna ciekawostka to że jak się przywiezie części własne do serwisu to serwis je zamontuje ale jak się część zepsuje nawet jak jest niby na gwarancji to za robociiznę płaci klient, jak jakaś część spowoduje uszkodzenie innej to też przykro bo płaci klient więc trzeba się zastanowić czy warto przywozić bardzo konkretne części do serwisu
    No wlasnie a teraz chyba od nowego roku ASO beda mogly handlowac czesciami nie orginalnymi (w zwiazku z wejciem do uni) i tak sie zastanawiam czy czesci wymieniane na gwarancji nie beda taniszymi zamiennikami :roll:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

tak sie zastanawiam czy czesci wymieniane na gwarancji nie beda taniszymi zamiennikami
      Czesci wymieniane na gwarancji musza byc oryginalne.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Purchawa
        Czesci wymieniane na gwarancji musza byc oryginalne.
        No moze i tak ale znajac nasze ASO to ja bym im nie ufal :wink:
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• lamina
          Ambiente
          • 2004
          • 112

Zamieszczone przez coco
          No to teraz dostałem
          Jeżdżę na Castrolu 0W30 long life formula.
          Serdeczne dzięki za rady i wskazówki, ale chyba wymienię ten olej
          o rzesz ty..... jak masz diesla to na tym oleju szybciutko zaltwisz silniczek.........
          on jest prawie jak woda a wspolczynnik lepkosci 30 jest dobry dla temperatur ponizej -15 stopni......
          1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

bez przesady - na 0W30 formula slx w AFN zrobiłem ponad 120 kkm i silniczek za ch....e nie chciał dac się załatwić :diabelski_usmiech

dodam tylko że olej ten został zalany przy stanie licznika 120 kkm :szeroki_usmiech

a silnik po 250 kkm w ASO Szymczyka pokazywano klientom nowych Seatów jako wzór :lol:
            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

Moim zdaniem olej nie jest taki zły skoro leją go za Odrą, a onui "badziewia" nie używają :diabelski_usmiech
              Zastanawiam się nad przejściem na Mobil1 5W50 Rally Formula, przemawia za tym opinia Kolegów na forum no i cena oczywiście

Komentarz

Zamieszczone przez coco
                Moim zdaniem olej nie jest taki zły skoro leją go za Odrą, a onui "badziewia" nie używają :diabelski_usmiech
                Zastanawiam się nad przejściem na Mobil1 5W50 Rally Formula, przemawia za tym opinia Kolegów na forum no i cena oczywiście
                W pełni się zgadzam z opinią kolegi. Od wielu lat naprawiajac i obsługując auta, mam mozliwość porównania mechanizmów smarowanych produktami firmy "MOBIL". Uważam je za bardzo dobre. Autka które pomykają na 5W50 robią naprawdę duże przebiegi. W moim warsztacie obsługuję od wielu lat samochody jednej z firm, której kierowcy wykręcają od 70 do 90 tyś. km rocznie. To znaczy, że w przeciągu stosunkowo krótkiego czasu można zaobserwować co się dzieje z motorkiem :?: :twisted:. (warunek, że sam silnik to dobra konstrukcja) Nie tak dawno miałem możliwość demontażu silnika "PEUGEOT PARTNERA HDI", po przebiegu 217 tyś.km. Zwłoki :twisted: :twisted: :twisted: . Tej konstrukcji nie pomógł nawet dobry olej.
                Ale wracając do tematu rozrządu. Napewno jest to newralgiczny punkt silnika spalinowego. Jednak zachowanie stosownych procedur i doświadczenie mechaników dają gwarancję na bezkolizyjny przebieg. Napewno stosowanie się do zasady 60 tyś i wymiana nikomu nie zaszkodziła, ale zastosowanie paska o wydłużonej żywotności niczemu nie grozi (zaznaczam, przy zachowaniu wszelkich rygorów technicznych) Przy każdorazowej wymianie paska, oglądamy go skrupulatnie w celu zebrania informacji jak się zachowuje po długim okresie pracy. Z reguły nie dzieje się nic złego i nie ma co wpadać w panikę.

Pozdrawiam

Komentarz

Witam Pana Bogumiła,

Czy może Pan napisać ile kosztuje u Pana wymiana tozrządu w Octavi 1.9TDI 110PS.
                  Proszę o info na e-mail.

Pozdrawiam

Komentarz

• MiKruS
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7976

Zamieszczone przez coco
                    Witam Pana Bogumiła,

Czy może Pan napisać ile kosztuje u Pana wymiana tozrządu w Octavi 1.9TDI 110PS.
                    Proszę o info na e-mail.

Pozdrawiam
                    Ile by nie kosztowala - jedz do czlowieka.

Wczoraj sie okazalo jak jedna zaje...ta firma, ktora wykupuje cale strony reklamowe w magazynach motoryzacyjnych wymienila mi rozrzad. :evil:
                    Do tej pory sie litowalem nad ich dzialalnoscia pod maska mojego samochodu, ale chyba miarka sie przebrala i od dzis bede lecial po nazwiskach. :lol:
                    TDI 205PS

Komentarz

• Martinez
                      L&K
                      • 2004
                      • 1366
                      • Audi

Zamieszczone przez MiKruS
                      Ile by nie kosztowala - jedz do czlowieka.

Wczoraj sie okazalo jak jedna zaje...ta firma, ktora wykupuje cale strony reklamowe w magazynach motoryzacyjnych wymienila mi rozrzad. :evil:
                      Do tej pory sie litowalem nad ich dzialalnoscia pod maska mojego samochodu, ale chyba miarka sie przebrala i od dzis bede lecial po nazwiskach. :lol:
                      Michał, powiedz coś konkretniej co nawywijali madafaka. :twisted:
                      Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                      teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                      czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• arci9
                        RS
                        • 2004
                        • 2007

Michał, powiedz coś konkretniej co nawywijali madafaka.
                        ...i kto , w końcu mamy taki topic... :wink:
                        a warto będzie wiedzieć co omijać z daleka :evil:

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Zamieszczone przez arci9
                          ...i kto , w końcu mamy taki topic... :wink:
                          a warto będzie wiedzieć co omijać z daleka :evil:
                          kto to masz w MiKruSa podpisie 8)
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

kto to masz w MiKruSa podpisie
                            a joł, już wiem ops:

może Mikrus coś napisze więcej bo widziałem winnym topicu jakiś pogrzeb...auta :cry:

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Jak Michal sie przyzna, bo nie wiem czy to zrobi, to sie dowiecie. Ja moge powiedziec tylko tyle ze doprowadzenie auta do pelnego zdrowia kosztowalo Michala duzo nerwow i $$$ - niestety
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7976

Jesli chodzi o moje problemy (ktore wczoraj sie wreszcie oficjalnie skonczyly) - to nie moge ich wszystkich przypisac Vtechowi - to mogl byc zwykly, nieszczesliwy zbieg okolicznosci. Wszystko bylo w sferze domyslow i tego co mowily mi nieoficjalnie osoby trzecie.

Poza tym zwrocono mi pieniadze za nieudana modyfikacje - wiec ten temat jest dla mnie niejasny, ale jednak zamkniety.

Od wczoraj mam jednak dowod na to, ze ta "firma" nie jest merytorycznie i technicznie w zaden sposob przygotowana, zeby robic jakiekolwiek modyfikacje mechaniczne i naprawy (bo to tez robia) w samochodach - przynajmniej w TDI. Choc w benzyniakach jest podobno tak samo.

Nie sa w stanie wymienic rozrzadu bez uzycia gwaltu.
                                Wiec od wczoraj, wreszcie z czystym sumieniem (jak napisalem w podpisie) nie polecam nikomu tej firmy.
                                Nie polecam co nie znaczy przestrzegam - kazdy ma swoj rozum.

W kazdym razie ja mam juz dosc dobrze wyrobione zdanie o Vtechu i nie skorzystam z ich uslug. Tam cala para idzie w gwizdek - w ladna siedzibe, kanapy, szyby, marketing, dobor slow, itp. Od roboty nie ma tam ludzi niestety.

Tyle ode mnie - jesli ktos (obojetnie czy zwiazany z ta firma czy nie) bedzie mial zal o to co napisalem - to niech ma.
                                Ja tez mam zal - a najwiekszy zal ma moj portfel.
                                TDI 205PS

Komentarz

• Martinez
                                  L&K
                                  • 2004
                                  • 1366
                                  • Audi

No cóż ŻAL to dupe ściska i tyle. Ale Pan Bogumił wyprostował wszystkie tematy ma sie rozumieć?
                                  Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                                  teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                                  czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• MiKruS
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7976

Zamieszczone przez Martinez
                                    Ale Pan Bogumił wyprostował wszystkie tematy ma sie rozumieć?
                                    Tak - na szczescie.
                                    TDI 205PS

Komentarz

• fosforus
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 76

Octavia 2003, 1.9TDI 90KM ALH
                                      Szykuję się na zmianę rozrządu, bardzo mi zależy na tym żeby odbyło się to w przystępnej cenie. Robię około 20tyś rocznie, głównie po mieście. Gubię się trochę w ofercie więc proszę o pomoc.

1. Czy taki zastaw mógłby być? Jest dość niedrogi, pasek CONTITECH ( CT946 ) LUB BOSCH

2. Jeżeli nie to proszę Was bardzo o podpowiedź w co warto zainwestować w przystępnej cenie, najlepiej linkiem na allegro.

3. Nie znam raczej dobrych mechaników więc może poleci mi ktoś jakiś serwis w Poznaniu który nie zedrze ze mnie. Tak to będę zmuszony do moich Panów Heniów.
                                      Octavia 1 Combi 1.9TDI ALH Classic 2003r
                                      + wtryski ASV + wirus = 122KM / 312Nm

Komentarz

• Niedzwiedzck
                                        Classic
                                        • 2009
                                        • 5

witam wszystkich i mam pytanie na temat rozrządu jaka jest cena bo mam na oku Rok produkcji: 2006, 118 426 km,Moc: 105 KM (77 kW), Pojemność skokowa: 1900 cm3 ma wiem ze trzeba to zrobić
                                        NIEDZWIEDZ

Komentarz

Pracuję...